Foraje Puturi Apa – SC FOREX INVEST SRL

Springline

PRODUSELE SPRINGLINE

Produsele Springline fabricate de Valplast Industrie sunt destinate realizării puțurilor de captare a apei freatice, în vederea potabilizării, pentru uz industrial sau irigații.
Sistemul Springline include țevi de tubare, țevi filtrante și accesorii, fabricate în întregime din PVC neplastifiat (PVC-U).
Acestea corespund celor mai exigente cerințe de calitate din domeniu, fiind în același timp eficiente din punct de vedere economic.
Proprietățile deosebite ale PVC neplastifiat îl fac materialul ideal pentru acest gen de aplicații:
– absolut insensibil la coroziune
– ușor de format ca tuburi (extrudare) și usor de prelucrat mecanic
– rezistență mecanică bună
– durată de viață de peste 50 de ani

Rezistența chimică a tubulaturii din PVC-U este remarcabilă, țevile îngropate rezistă pe termen lung la apele freatice de toate categoriile, inclusiv apa de mare sau saramură și chiar la soluții diluate de acizi sau baze.
Utilizarea repetată a agenților de spălare sau de dezinfectare nu afectează stabilitatea chimică și implicit nici stabilitatea mecanică a tubulaturii îngropate.
În plus, PVC–U nu eliberează in apă compusi toxici, fiind unanim acceptat pentru utilizare în rețele de transport și distribuție a apei potabile.
Proprietățile fizice principale ale materialului de fabricație a componentelor sistemului Springline sunt prezentate în tabelul urmator:

Denumire UM Valoarea Metoda de determinare
Modulul de elasticitate N/mm² 2500 – 3000 SR EN ISO 6259
Rezistența la impact zero spargeri SR EN 744
Densitate g/cm³ 1,4 SR EN ISO1183
Temperatura de înmuiere Vicat °C min. 80 SR EN 727
Rezistența la tracțiune N/mm² 45 – 55 SR EN ISO 6259
Alungirea la rupere % min. 8 SR EN ISO 6259

Sistemul Valplast de asigurare a calității este certificat conform SR EN ISO 9001 înca din anul 2004, practica curentă și unică fiind aceea de a admite la livrare numai produse cu calitate demonstrată.
Începând cu selecția furnizorilor de materie primă și aditivi se aplică reguli clare și precise de calitate, materia primă și produsele finite fiind supuse testelor de laborator pentru determinarea conformității caracteristicilor acestora cu cele impuse de norme și standarde.
Standardele aplicabile tubulaturii Springline Valplast sunt:
– ST 01–2009, Rev. 2/26.09.2010 – Specificația Tehnică internă Valplast
– DIN 4925– , DIN 4925–3: caracteristici de material, culoare, sistem de îmbinare cu mufă, filet și garnitură, caracteristici filet, caracteristici execuție fante la țevile filtrante, inel etanșare.
– DIN 8061, DIN 8062: diametre nominale, grosimi de perete, clase de presiune (grosime), greutăți unitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>