Foraje Puturi Apa – SC FOREX INVEST SRL

Guri de scurgere pentru canalizarea pluviala

Gurile de scurgere Basicline produse de Valplast Industrie sunt destinate preluării apelor meteorice de pe suprafețele carosabile ale drumurilor, dar și din parcări sau alte suprafețe amenajate.
Aceste produse sunt realizate prin termoformare, din țeavă PVC-U multistrat SN4, conform Specificatiei Tehnice Valplast ST–03:2008.

Corpul gurilor de scurgere este compus din țeavă DN400 sau DN500, cu lungimea de 1,0/1,5 /2,0 metri, cu fund sudat la partea inferioară și cu un racord lateral DN160 sau DN200 pentru evacuare, orientat la 45º sau 90º față de corp.
La partea superioară, gurile de scurgere DN400 sunt prevăzute cu o piesă telescopică DN315, pe care este fixat un gratar din fontă pentru clasa de trafic D400 conform standardului SR EN 124; la gurile de scurgere DN500 grătarul de fontă (la clasa de trafic C250 sau D400) se fixează direct deasupra corpului DN500, cu sau fără inel de beton.
Partea inferioară a gurii de scurgere, sub nivelul racordului de evacuare, constituie volumul de separare a eventualelor sedimente solide antrenate de apa colectată.

În cazul gurilor de scurgere cu racord la 45º se realizează și o închidere hidraulică a evacuarii, astfel că eventualele mirosuri neplăcute din canal nu pot ajunge în atmosferă prin gura de scurgere; pentru a realiza o astfel de închidere la gurile de scurgere cu racord la 90º este necesara montarea a două coturi de 90º după racordul de evacuare.

Avantajele gurilor de scurgere din material plastic, comparativ cu cele clasice din beton constau în primul rând în gabaritul redus, respectiv volumul minim de săpătură necesar, greutatea redusă și usurința transportului și instalării, fără mijloace mecanizate; construcția etanșă elimină riscul poluării solului sau al infiltrațiilor din sol în canalizare, iar stabilitatea chimică a PVC-U conduce la aprecierea unei durate de viață de peste 50 de ani.

GURI DE SCURGERE D400 ȘI D500 CU RACORD DE IEŞIRE LA 45° ȘI 87,5°

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>