Foraje Puturi Apa – SC FOREX INVEST SRL

Camine de vizitare din material plastic pentru canalizare

Practica realizarii sistemelor de canalizare a consacrat utilizarea de camine, fie la racordarea surselor individuale, fie la schimbarile de directie sau ramificatii, fie pe traseu dreprt, la distante impuse de necesitatea interventiilor si raza de actiune a dispozitivelor de curatare – desfundare.

Căminele de vizitare sunt caminele având diametrul camerei verticale egal sau mai mare de 800 mm și în care este permis accesul personalului.
Rolul lor este în primul rând de verificare a funcționării canalizării, dar și de explorare, colectare probe sau intervenție directă de la nivelul racordurilor în cazul înfundărilor.
Căminele de vizitare oferite de Valplast Industrie sunt din material plastic (polipropilenă sau polietilenă), corespunzătoare standardului SR EN 13598-2.

Etanșeitatea căminelor este testată conform standardului menționat, la o presiune de 0,5 bar.

Avantajele căminelor de vizitare din material plastic constau în primul rând în greutatea redusă și ușurință transportului și instalării, fără mijloace mecanizate; sistemul de asamblare cu garnituri de elastomer sau construcția monobloc asigură etanșeitatea, fără riscul poluării solului sau al înfiltrațiilor din sol în canalizare. Realizarea bazei căminelor din plastic cu profile de curgere asigură eliminarea eventualelor depuneri de solide chiar la debite reduse, iar stabilitatea chimică a materialelor plastice conduce la aprecierea unei durate de viață de peste 50 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>