Foraje Puturi Apa – SC FOREX INVEST SRL

Camine de inspectie din material plastic pentru canalizare

Practica realizării sistemelor de canalizare a consacrat utilizarea de cămine, fie la racordarea surselor individuale, fie la schimbări de direcție sau ramificații, fie pe traseu drept, la distanțe impuse de necesitatea intervențiilor și raza de acțiune a dispozitivelor de curățare – desfundare.
Căminele de inspecție sunt catalogate cele având diametrul camerei verticale sub 800 mm și în care nu este permis accesul personalului.
Rolul lor este în primul rând de verificare a funcționării canalizării, dar și de colectare probe, explorare video sau intervenție de la suprafață în cazul înfundărilor.
Căminele de inspecîie oferite de Valplast Industrie sunt din material plastic, de concepție modulară și conforme cu standardul SR EN 13598-1.

Avantajele căminelor de inspecție din material plastic constau în primul rând în gabaritul redus, tradus în volum minim de săpătură, apoi greutatea redusă și ușurința transportului și instalării, fără mijloace mecanizate; sistemul de asamblare cu garnituri de elastomer asigură etanșeitatea îmbinărilor, fără riscul poluării solului sau al infiltrațiilor din sol în canalizare.

Realizarea bazei căminelor din plastic cu profile de curgere asigură eliminarea eventualelor depuneri de solide chiar la debite reduse, iar stabilitatea chimică a materialelor plastice conduce la aprecierea unei durate de viață de peste 50 de ani.

Componența și modul de asamblare a căminelor de inspecție sunt următoarele:
– baza căminului, realizată din polipropilenă (PP) prin injecție în matriță, are două sau patru racorduri pentru conectarea la rețeaua de canalizare și un racord vertical pentru extensia pe verticală, până la nivelul solului
– înălțătorul sau coloana căminului este o țeava din PVC corugată sau netedă, etanșată la fixarea în bază cu o garnitură de elastomer; coloana poate fi dintr-o singură bucată sau poate avea partea superioară telescopică.
– partea superioară a coloanei sau telescopului este protejată cu un capac, din plastic sau metal, în funcție de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>